• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar37.903538.0554
Euro41.453141.6192
Kadir Kameroğlu
kadiramcacivril@hotmail.com
SEÇTİKLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
02/01/2014

Değerli okurlarım;
Netice itibariyle ulus olarak bir seneyi daha geride bıraktık. Yeni yılı coşkuyla ve heyecanla karşıladığımız şu günlerde; ben de 2014 yılının tüm ulusuma ve Çivril’ime sağlık ve mutluluklar getirmesini diliyorum. Geçen sene Çivril’e yapılanlarla yapılamayanların bir dökümünü hep birlikte çıkaralım istiyorum. Bunların hesabını sormak bize düşmez demeyin! Eleştirileri olgunlukla karşılamak, dahası öz eleştiri yapabilmek bir erdemdir. Eleştirinin olmadığı toplumlarda despot bir idare hüküm sürer. Hamdolsun Cumhuriyet Türkiye’miz laik ve demokratiktir. Bundan dolayı ne kadar sevinsek azdır. İyisiyle kötüsüyle 2013 yılını geride bıraktık, içinde bulunduğumuz yeni yılın daha güzel geçeceğine inancım tam.
Bakın büyük şehir olduk, bu kanun eğer tam anlamıyla çalıştırılır, taraf tutulmadan uygulanırsa hizmetin hızla yerine ulaşacağına inanıyorum. Belediyemizin de yeni ruhla ve heyecanla hizmet üretmesi gerekir. Geçen dönemlerdeki belediye başkanları hiç hizmet üretmedi dersek haksızlık yapmış oluruz. Geçmişten günümüze tüm belediye başkanları belediyenin imkanları nispetinde hizmet üretmeye çalışmışlardır. Haklarını gasp etmeyelim. Ama buna rağmen bazı hizmetlerin bazen belediye bazen de hükümet tarafından yapılmadığını unutmamak gerekir. Ses gelir umuduyla aylardır yazıyorum ama şimdiye kadar kesinleşen bir hizmet yok. Hastane meselemizi, bu konuyla yakından ilgili olan pancar şefliğinin arazisini aylarca yazdım, amacım halkta bir bilinç uyandırmak ve yetkilileri bu konularda harekete geçirmekti, inşallah gerçekleşir diyelim. Yeni gündeme gelen bir konumuz daha oldu; devlet demiryollarının özelleştirilmesi. Tarafımdan gündeme getirilen bu mühim konuyu yerel gazete yetkililerinin de takip edecekleri hususunda söz vermelerini takdir ettim. İşte Çivril’lilik budur diye düşünüyorum. Bu konu da göz ardı edilmeyecek kadar önemli, hepimiz davamıza sahip çıkalım. Tekrar dile getiriyorum, yanı başımızdan geçen doğal gaz boru hattı da Çivril’e kazandırılırsa, Çivril modern bir şehir olma yolunda büyük mesafe kat etmiş olur. Yine devlet desteği ile bitirilecek olan kanalizasyonumuz ne âlemdedir? Bu konu hiç kimse tarafından dillendirilmiyor. Nerede o allı şanlı adaylarımız? Bu konular herkes tarafından talep edilen ve başkan adaylarının da vaatlerinde gerçekçi çözüm üretmesi gereken konulardır. Halk olarak bizler de gelin birlik olalım, dedikodu yerine müspet tavsiye ve telkinlerde bulunalım, işin ehline verilmesine sebep olalım. Çivril’imizin bir yerde tarihi sembolü haline gelmiş devlet demiryolları binalarına da sahip çıkalım. Bundan üç ay önce Sayın Denizli Valimiz Abdülkadir DEMİR Çivril’e geldiklerinde, sayın kaymakamımız ve ben demiryolları mevkiinde bu binaların bakımsızlığını kendilerine arz ettik, fakat siyasilerimiz konuya sahip çıkmadılar. Onların derdi başka şeyler.
Değerli okurlarım; hepinizin bildiği gibi köşemde çoğunlukla Çivril’e yapılamayan hizmetler konularında yazdığımdan bazı siyasi çevrelerden tepkiler aldım. Malum aliniz fanatik partici bir zat Dostlar Meclisinde bana sözlü hakarette bulunmuştu. Bu konuya fazla takılmamıştım, kızmamıştım ama bu zatın siyasi yönden bir öç alama havasında olmasını da içime sindirememiştim. Bu hakaret beni yıldırmaktan öte Çivril’e hizmet aşkımı alevlendirmişti. Ben şimdiye kadar ucunun nereye gideceğine bakmadan, aklın yolu birdir düsturuyla, doğru bildiğimi söyledim, yazdım. Tüm yazılarıma baktığınızda tarafsızlığımı ve Çivril sevdamı görürsünüz. Bu yüzden Allaha sığınarak teselli buluyorum. Neyse bırakalım bu konuları da, gelin sizlerle Sayın Süleyman Demirel’in tabiriyle Çivril Mahalli seçimlerinin ‘sathı Mahalline’ girelim. Seçim hazırlığının canlılığını, hareketliliğini uzakta olmama rağmen yerel gazetelerden ve internetten takip ediyorum. Maşallah aday adayları halkın arasında arz-ı endam ederek çalışıyorlar, bir yandan da genel merkezlerinin kararlarını bekliyorlar. Bu değerli insanlara bakıyorum da hepsi de Çivril’e nasıl hizmet verebilirim telaşındalar, şimdiden hepsini kutluyorum. Demokrasimizin bir gereği olarak, yerel basınımız da adaylarımıza yapıcı eleştirilerini yapması, olumlu yönlerini öne çıkarması gerekir. Yoksa ben basınım her türlü yazıyı yazarım, aslı astarı olmayan karalamalarda bulunurum, deme hakkına hiç kimse sahip değil. Eğer seçilen kişiler de tarafsız davranmazlarsa, Çivril’in derdiyle uğraşmazlarsa, o zaman iğne az gelir, mudulla yön gösteririz. İster ulusal ister yerel olsun gazetecilik kamu yararına yapılan bir hizmet şekli olmalıdır. Bu düşünceyle tenkit yazılarımızı ölçülü yazmalıyız. Bu seçtiğimiz insanlar bizim insanlarımız yaptıkları iş de parayla pulla yapılacak bir iş değil. Seçimden sonra hep birlikte seçileni kutlayalım, ona memlekete hizmet yolunda yardımcı olalım, sahip çıkalım. Bir de şunu unutmayalım; belediyeler istihdam alanları değil, kamu hizmet alanlarıdır. Benim oğluma iş, benim kızıma katiplik vb. isteklerde biraz ölçülü olmalıyız ki belediyeler hizmet üretmeye odaklansınlar. Bu ülke, bu memleket bizim, yapılacak hizmetlerden hepimiz faydalanacağız, daha da ötesi çocuklarımıza güzel bir miras bırakacağız. Sevgilerimle
Kadir KAMEROĞLU



864 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Tercih Meslek Liselerinde - 05/10/2016
Tercih Meslek Liselerinde
Çivril’im Mağdur - 24/08/2016
Çivril’im Mağdur
Hastanemiz 100 Yataklı - 03/08/2016
Hastanemiz 100 Yataklı
Töreni Neden Terkettim? - 30/06/2016
Töreni Neden Terkettim?
Sayın Ak Partililerin Dikkatine - 24/06/2016
Sayın Ak Partililerin Dikkatine
Tarihi Camilerimiz Bakımsız - 17/06/2016
Tarihi Camilerimiz Bakımsız
Çivril’e Kavuştum - 08/06/2016
Çivril’e Kavuştum
Ziraat Fakültelerinin Tarımdaki Önemi - 06/06/2016
Ziraat Fakültelerinin Tarımdaki Önemi
Niyet Hayır Akıbet Hayır - 18/05/2016
Niyet Hayır Akıbet Hayır
 Devamı
Saat
Site Haritası