• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038

YAZMALI EFE BASMACI, BAKAN ÇELİK’E SORDU: “ÇİFTÇİNİN DOSYA PARALARI NE OLDU?”

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Tarım Bakanlığı’nın cevaplaması için TBMM’ne önerge verdi. Basmacı, Önergesinde; 2006 yılında yılında yürürlüğe giren Döner Sermaye İşletmeleri yönetmeliğine göre çiftçiden alınan dosya paralarını sordu.
Yazmalı Efe CHP Milletvekili Basmacı, Çiftçinin, mazot ve gübre desteği alması için hazırladığı dosyalardan Tarım Müdürlüklerince alınan dosya parasının miktarını ve nerelere harcandığını da sordu.
Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in sorularını yazılı olarak cevaplamasını da isteyen Yazmalı Efe Basmacı’nın Tarım Bakanı Çelik’in cevaplamasını istediği soruları şöyle:
1-“Çiftçilerin mazot ve gübre desteği alabilmesi için ilçe Tarım Müdürlüklerinden dosya alımı esnasında niçin dosya parası alınmaktadır? Dosya parası olarak alınan bedeller niçin Hazineye irat kayıt edilmemektedir? 28/12/ 2006 tarihinde yürürlüğe giren döner sermaye yönetmeliğine göre, 2010-2014 yılları arasında yıllar itibari ile ne kadar dosya ücreti toplanmıştır?
2-Döner Sermaye kayıtlarının denetimi hangi kurum tarafından yapılmaktadır?
3-Döner Sermaye uygulama Yönetmeliği’nin 40 ve 41. Maddelerine göre “işletmenin mali yıl sonu bilançosunda görülen karın, var ise geçmiş yıllar zararı mahsup edildikten sonra kalan kısmının en fazla %80’i, bu Yönetmelik esaslarına göre üretimi teşvik primi işletmede çalışan personele dağıtılır” denmektedir. 2010-2014 yılları arasında dağıtılan teşvik primi yıllar itibari ile ne kadardır?” Dedi.
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, geçtiğimiz hafta da TBMM’ne verdiği soru önergeleri ile Ulaştırma Bakanlığı’na “2016-2018 yılları arasında kaç km. hızlı ve yüksek tren yapacaksınız? Hangi illeri kapsıyor? Aydın-Denizli-Antalya otobanının yapılması yatırım kapsamında mıdır? İzmir-Denizli-Antalya hızlı tren yatırımı OVP çerçevesinde yatırım kapsamında var mıdır? diye sormuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da Ülkemizde yaklaşık 500 bin görme engelli vatandaşımız; yanında refakatçi olmadan oy kullanamamaktadır. Kendi başına oy kullanamayan görme engelli vatandaşımız iradesini sandığa tam olarak yansıtamamaktadır. Görme engelli vatandaşlarımız için elektronik sistem ve ya elektronik yöntemler planlanmakta mıdır? Kabartma harf ile seçim pusulası düşünülmekte midir? şeklinde soru yöneltmişti.



311 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası