• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038

En İyi Hizmet Nasıl Gelir Biz Bunun Telaşındayız

Seçim çalışmaları kapsamında Somak Köyüne giden Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan büyük şehir yasası ile vatandaşlara bilgi verdi.

Başkan Aslan büyük şehir yasası çıkarılırken vatandaşlara danışılmadığını belirterek bir köy veya belediye kurulurken orada referandum yapıldığını hatırlatttı ve bunun demokrasi geleneği olduğunu belirtti. Bu Anayasamızda da böyledir diyen Aslan “üyesi olduğumuz Avrupa Yerel Yönetimler şartnamesinde de böyledir, hiç olmassa bu yasayı çıkaranların gelip arakadaşlar biz böyle bi kanun yapıyoruz siz ne dersiniz, bunun içinde kanunlar var örneğin içme suyu büyük şehire bağlanıyor ne dersiniz, emlak vergileriniz artıyor ne dersiniz, köy tüzel kişiliğini fesh ediyoruz siz ne dersiniz diye sormalıydılar bence. Hani herşeyi soruyorlardı halka, millete, hani halk millet bilirdi her şeyi. Bir de işie olumlu yönden bakmak lazım. Derseniz ki bizim yollarmız çamur, büyükşehir belediyesi olunca yollarımız yapılır anlarım. Ancak bunun için kasaba ve köylerin tüzel kişiliklerinin fesh edilmesine gerek yok. Köy muhtarlarının, kasaba belediyelerinin yapamadığı hizetleri Çivril Belediyesi, eğer Çivril Belediyesi de yapamıyorsa Denizli Belediyesi tarafından yapılması bir kanun hükmüne bağlanır, tüzel kişililer devam ederdi. Bakın biz Çivril Belediyesi olarak bir asfalt şantiyesi kurduk. Kızılcasöğüt ve Emirhisar Belediye Başkanlarına dedik ki siz malzemenizi alırsan biz size asfalt yapıveririz ve yapıverdik. Orada belediye başkanı ve meclisi yok mu var. Ancak onların yetişemediği yerde biz bunu gayet güzel yaptık. Biz bu açılardan büyükşehiri yanlış buluyoruz.

Büyük şehir nerden çıktı derseniz, büyükşehir yasası ilk defa 1984 yılında rahmetli Turgut Özal zamanında çıktı. İstanbul Ankara İzmir gibi milyonluk şehirlerde, birbiri içine girmiş ilçeler ve belediyeler var. Onların ulaşım, kanalizasyon ve içme suyunu koordine edecek bir üst kurum olarak kuruldu ve doğruydu, oralar için yine doğru. Ancak bu aynı kanunu hiç bir değişikliğe uğratmadan Çivril’de Çameli’de Çal’da Somak Köyü’nde uyar mı uymaz mı tartışılmadan 1984 teki kanun bugün buralarda uygulanmaya başladı. Bu kanunun buralara uymadığını 4 ay sonra göreceksiniz” diyerek İstanbul gibi büyük şehirlerdeki toplu taşımacılık örneklerini vererek bazı yanlışlıkların olduğunu ve bu yanlışlıkların düzeleceğini ümit ettiğini belirtti.

30 Marttaki seçimde Çivril CHP Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten Başkan İbrahim Hakkı Aslan partisinin ön seçime gittiğini ve sandık konularak adayın belirlendiğini söyledi. Kahve sakinlerine ön seçimin nasıl yapıldığını ve aday adaylık sürecini anlattı. Kendi partisinde demokrasi olduğunu ve diğer partilerde de demokrasi olması gerektiğini belirtti. “Biz bu demokrasinin bütün partilerde olması gerektiğine inanıyoruz. Tüm konuşmalarımızda başkalarını kişileri eleştirmeyiz. Biz olumlu şeyler söylemeye çalışıyoruz, her şeyin de olumlu tarafından bakmaya çalışıyoruz. Biz büyük şehir yasası ile köylerimize yol, park sosyal alan ne gerekiyorsa en iyi nasıl yapılır bunun telaşındayız. Ama az önce söylediğim şeyler yapılması gereken demokratik eleştirilerdir. Yaptığımız eleştiriler kişileri bağlayıcı değildir. Bu seçimlerde CHP dışında başka partilerinde de adayları olacak hepsine başarılar dilerim, hiç kimseye lafım yok. Zaman zaman mecliste çıkan kanunları eleştirdiğim olursa sakın Ak Partiye oy veren vatandaşlarımız alınmasın. Bizim seçmenlere en ufak bir sözümüz yok. Hepinize saygımız var. Oyunuza da saygımız var. Ama yanlış yapılıyorsa onu söylemek hakkımız. Eğer söylemezsek biz görevimizi yapmamış oluruz. Siyasetçi aynı zamanda kendi toplumunun sözcüsüdür. Bunu ben söylemezsem, basın yazmazsa nereden öğreneceğiz, doğruyu eğriyi nasıl tartışacağız. Ama tartışmalarımızı medeni bir şekilde yapacağız ve en sonunda notumuzu sandıkta vereceğiz. Oradan çıkan sonuç hepimiz için can baş üstüne” dedi.

Aslan daha sonra önümüzdeki seçimlerde kullanılacak oyları hatırlatıp, belediye meslis üyesi aday adaylarını tanıttı.

Göreve geldiği günden bu yana hangi partiden olursa olsun herkesin başkanı olduğunu belirten Aslan 900 bin metrekare yol yaptıklarını ve bu yolları yaparken kişi gözetmesizin ihtiyaca göre yolların yapıldığını söyledi.

Bizim Arkamızda İktidarın Gücü Var Söylemine Kanmayın
Aslan “iktidar partisi adayları gelir de bizim arkamızda iktidar var bizi seçerseniz daha çok hizmet gelir derlerse bunun Çivril için yanlış bir söylem olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Çok örnek var ama bir ikisinden bahsedelim. 1994’te ben belediye başkanı oldum. Çivril’de Çevreyolu yoktu. Fakat Çevreyolu güzergahı 1984’te belediye başkanı olan Dr. Servet Özel kardeşimiz zamanında belirlenmişti. Ve o dönemde Servet Bey kardeşimiz Anap’tan belediye başkanı olmuştu ve o dönemde Anap tek başına iktidardı. 1984’ten 1989’a kadar çevreyolu ile ilgili tek kazma vurulmadı. Arkasından SHP’den Belediye Başkanı seçildi ve 5 yıl da o yaptı yine bişey olmadı. Ve o arkadaşımız zamanında da Doğruyol SHP koalisyonu vardı, yani yine iktidar belediye başkanı sayılırdı, ancak yine çevre yolu ile alakalı hiç bir şey yapılmadı. Ben 94’te başkan olduğumda karayollarına gittim. Bu çevreyolu Çivril için çok önemli bu yapılmalı dedim. Bütün tırlar kamyonlar şehir içinden geçiyor. Bir an evvel yapılmalı dedim. Bana dediler ki bizim karayollarının istimlak borcu çok. Bi süre yeni istimlaklara girmiyoruz. Ben de dedim ki biz belediye olarak istimlak sorununu halledersek siz yolu yapar mısınız? Yaparız dediler. Ben göreve geldiğimde çevreyolu olan yerden dağa kadar imar uygulaması yaptım ve çevreyoluna kavuştuk. Ta Işıklı girişinden, İğdir kavşağına oradan da cezaevi kavşağına kadar. Ve daha sonra 1999’da seçimi kaybettim. 1999 dan 2009 a kadar geriye yapılması gereken çevre yolu, Cezaevi kavşağından Menteşe kadardı. Yapıldı mı? Yapılmadı. Eeee 10 sene iktidarın belediye başkanı vardı. 1984’ten 1994’e kadar başkanlar geliyor (iktidar başkanları) çevre yolu yapılmıyor. Arada 1994 - 1999 arası ben başkan oluyorum ve çevre yolunun büyük kısmı yapılıyor, 1999 - 2009 arası yine iktidar belediye başkanı seçiliyor kalan 4 km 10 yılda yine yapılmıyor. Neden yapılmıyor. Sebep şu arkadaşlar. Başkan Başkansa iktidar mualefet farketmez. Bunun başka örnekleri de var, mesela kanalizasyon, içme suyu. Ben 1980 de içme suyu ihale ettim ihtilal oldu iş yarım kaldı, 1994’e kadar 6 tane belediye başkanı geldi geçti 1 metre boru döşenmedi. 1994’te ikinci katlara su çıkmıyordu. Onca zaman içme suyundan daha acil bir şey var mı? Neden yapılmıyor? İçme suyu için yolları kazmak lazım kazınca da çamur olacak toz olacak herkes başkana veryansın edecek. 1994 - 1999 arasında onu da yaptık. Daha sonra PTT hatlarını yeraltına aldık sonra yolları bir daha yaptık. 1999 da sıra kanalizasyona geldi projesini yapıldı, 10 yıl kanalizasyonu bekledik, iktidarın belediye başkanı ile. Taa 2009 seçimine 5 ay kala ihale edildi. Ve Allah’a şükür onu yapmak ta bize nasip oldu. Şu anda da arıtma tesisi ihalesi yapıldı. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlanıp, büyükşehire yapılmış bitmiş olarak tertemiz teslim edeceğiz.” Dedi.

2+2=6
“Benim bir hesabım var. 2+2 kaç eder 4 eder. Hayır 6 eder. Eğer 2 ile 2’yi topladığında 6 çıkaramıyorsa ondan belediye başkanı olmaz. Olursa işte öyle olur. 10 sene kalır adı başkan olur. 5 sene kalır adı başkan olur. Başkan dediğin 2 ile 2 yi toplayıp 6 çıkaracak. Biraz yaratıcı olacak. Kendinden birşeyler katacak.
Belediye binaları, sebze pazarı, iş hanları yollar, içme suları, kanalizayon gibi bir çok hizmeti yapmak bize nasip oldu, Allah bize kısmet etti. Ve şuna inanıyorum ki Çivril’e yeni katılan 55 köy 9 kasabada yeni Cumhuriyet Parkları, çocuk parkları asfalt yollar yapmak ta bize nasip olur inşallah, buna inanıyorum.
Zorlamayla Başkan Olunmaz
Belediyecilik tabiki deniyim ve tecrübe işidir. Ayrıca gönüllü ve severek yapılacak bir iştir. Biriyle 3 ay 5 ay uğraşıp gel seni başkan yapalım sen bu işe uygunsun derseniz bu olmaz. Burdan bişey çıkmaz, bu tarla arpa buğday vermez. Çünkü belediye başkanlığı zor iştir. Onun zorluğunu da bilerek ve zevk alarak yapıyorsan yaparsın onun dışında oturur oturur gidersin.

Zor İşleri Hep Biz Yaptık
Hiç bir dönemim iktidar dönemine denk gelmedi. Benim belediye başkanlığı dönemlerimde partim hep mualefetti. Hiç farketmedi farketmez. Ben gerektiğinde İller Bankasından gerektiğinde ilgili bakanlıktan gider işimi görürüm. Oradakilerde insandır. Adam gibi projenle gider ikna edersin. Ama uğraşmak lazım. Özellikle neden içme suyu, kanalizasyon, PTT kablolarını yer altına alma, elektrik kablolarını yer altına alma işlerini biz yaptık İşte bunlar zor iş. Bu zorlukları göğüslemek ve her şeyi güzel hale getirmek lazım. Önümüzdeki seçimlerin Çivril’imize, köyümüze kasabamıza ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Aslan daha sonra kahve sakinleri ile bir müddet muhabbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.



1384 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası