Başkan Horzum’dan Boykot Karşıtlarına Sert Tepki
09/04/2025
Başkan Horzum’dan Boykot Karşıtlarına Sert Tepki
CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli’de kitlesel boykota karşı çıkan kurumlarla ilgili yaptığı açıklamasında, “Son günlerde yaşanan demokrasiye darbe ve hukuk katliamı sonrası halkımız gereken sert tepkiyi vermeye başladı. Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik yapılan hukuk katliamı sonrası Türkiye’nin tamamından gelen destek birilerini ciddi şekilde rahatsız etti.
İktidar yanlısı markalara karşı aldığımız boykot kararı, markalardan daha çok iktidarı rahatsız etti. Bakanlar bu bahsi geçen markalara destek vermek için adeta sıraya girdi, birbirleri ile yarıştı. Ancak halkımız kendi içerisinde 2 Nisan tarihi için kitlesel bir boykot kararı aldı. Genel Başkanımız Özgür Özel de bu karara destek vererek, halkımızın yanında durdu.
Ancak bu boykot kararı bazılarını öylesine rahatsız etti ki ardı ardına açıklamalar yapmaya başladılar. Özellikle Denizli’de aynı gün açıklama yapan arkadaşların kulaklarına birilerine bir şeyler üfledi diye düşünüyoruz.
Kendilerine soruyoruz. Tayyip Erdoğan boykot kararı aldığında gazetelerin, televizyonların, markaların isimlerini zikrettiğinde neredeydiniz? O zaman boykot kararı almak yasaldı da şimdi mi değil? Üyeleriniz yüksek faiz baskısı altında ve yüksek enflasyonda ezilirken neredeydiniz? Nas deyip ekonomik temelleri bir kenara itip tek adam rejimi uygularken neredeydiniz? Üyeleriniz yüksek vergi yükü altında ezilirken beşli çetelerin yüzlerce milyar dolar maliye borçları silinirken neredeydiniz?
Birilerinden tepeden emir almayı bırakıp üyelerinizin sorunlarıyla uğraşırsanız, çok daha verimli olursunuz. Bugüne kadar yukarıdan gelen talimatları uygulayıp üyelerinizin istek ve önerilerine kulaklarınızı tıkadığınız günlerinizi unutmadık. Şu anda meşgul ettiğiniz koltuklarınızı korumak adına birilerine şirin gözükmeyi bırakın, gerçek işiniz olan bu ülkenin esnafının, sanayicisinin, tüccarının, çiftçisinin emekçinin haklarını koruyun.
Borsa başkanı, sanayi odası başkanı ve ticaret odası başkanı ile 24 yıldır koltuk işgal eden TOBB Başkanı ağababaları; Ziraat Bankası çiftçileri unutup yandaşa yasal olmayan kredi verirken, neden itiraz etmediniz, sesinizi neden duyamadık? Verdiği krediyi alamadı ona da bir itirazınız gelmedi. Çiftçinin ürettiği ürünler tarlada kalırken, sokaklara, şarampollere dökülürken hepiniz kafanızı deve kuşu gibi kuma gömdünüz. Şimdi bir yerden düğmeye basıldı da mı sesiniz çıkıyor?
Biz sizin sesinizi esnafın, çiftçinin, köylünün, emekçinin ve emeklinin hakları yenilirken, emekleri yok sayılırken de daha gür çıkmasını beklerdik. Keşke bu sesiniz hukuk siyasallaştığında da, tek adam rejiminin hukuka baskı kurduğunda, kişilerin mülkiyet haklarının gasp edildiğinde, yap işlet devret ile devletin soyulduğunda, Denizli’mizin üretim yapan bir şehir olmasına rağmen teşviklerden mahrum bırakıldığında, Pamukkale’mizin yandaş şirkete peşkeş çekildiğinde, kadınlarımızın cinayete kurban edildiğinde, İstanbul Sözleşmesinin iptalinde ve çocuk istismarlarında da çıkmış olsaydı. Halkımızın zulme uğradığı, hukukun gücünün değil güçlünün hukukunun uygulandığı zor zamanlarımızdaki sessizliğinizi asla unutmayacağız” dedi.
“Bu Karar Kazanılmış Haklar ve Mülkiyet Hakkını Korumak İçindir…”
Açıklamalarının devamında CHP İl Başkanı Horzum, “Cumhuriyet Halk Partililer olarak öğrencinin, emekçinin, emeklinin, esnafın, tüccarın, sanatkarın, sanayicinin haklarını ve hak ettiklerini sizden öğrenecek değiliz. Yıllardır onlar için mücadele ediyoruz yine mücadele edeceğiz. Bu boykot çağrımızda esnafın da hakkını korumak içindir.
Bir sabah uyandığında, yeni hukuk düzeninde dükkanını bulamayacak esnafın, diplomasının ve ruhsatının iptali her an olabilecek halkımızın, yatırımları, emekleri gasp edilecek sanayicilerin, tarlasının gasp edilme ihtimali her an olan çiftçimizin de hakkını korumaktır. Kazanılmış haklara el konulmasına karşı bir duruştur.
Bu arkadaşların talimatlara uymadığında, bir sabah SGK, İş-Kur ve Maliye Müfettişleri ile karşı karşıya kalmaktan duydukları korkunun da farkındayız. Bu düşünce onların dilli ya da dilsiz şeytanlık yapmalarını gerektirmiyor. Şunu unutmasınlar ki bir gün onlarda hukuksuzluğa uğrarsa o gün Cumhuriyet Halk Partisi onların da yanında olur. Bu gece sadece vicdanlarının sesini dinlemelerini tavsiye ediyorum” açıklamalarında bulundu.
|
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |