• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.154934.2917
Euro37.061237.2097

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERE 7.5 MİLYONLUK BURS DAĞITACAK

01/10/2024

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERE 7.5 MİLYONLUK BURS DAĞITACAK

    Denizli Büyükşehir Belediyesinin üniversitelilere ilk defa vereceği ayni öğrenim desteği müracaatları başladı. Şehirlerarası ulaşım, kırtasiye ve barınma gibi ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 1.500 öğrenciye verilecek 5.000 TL değerindeki ayni yardım müracaatları 11 Ekim’e kadar sürecek.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik ilk kez ayni öğrenim desteği verecek. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine verileceköğrenim yardımı müracaatları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi www.denizli.bel.tr adresi üzerinden onlineyapılacak müracaatlar 11 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Yapılacak incelemenin ardından, Denizli sınırları içerisinde ikamet eden, ancak kent sınırları dışında üniversitede eğitim gören öğrencilere, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında (1 Eylül 2024 - 30 Haziran 2025) dönem başında 1 defa olmak kaydıyla hane geliri brüt iki asgari ücretin altında olan öğrencilere şehirlerarası ulaşım, kırtasiye, barınma gibi ihtiyaçların karşılanması için 5.000TL ayni öğrenim yardımı yapılacak. Ayni öğrenim yardımı toplamda 7.5 milyon lira değerinde olacak.

    Başvuru şartları

    Başvuruda aranacak şartlar ise şu şekilde açıklandı: “Öğrencinin T.C vatandaşı olması, öğrencinin ailesinin ve kendisinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi ve öğrencinin Denizli ili dışında üniversite okuması gerekecek. Bunlara ek olarak ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması gibi şartlar olacak. Başvurular kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek.”

    Proje Tam Not Aldı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından ilk defa hayata geçirilecek olan proje vatandaşlar tarafından tam not aldı. Torunu üniversiteye başlayan Nihat Sayhan ülkenin kalkınması için eğitimin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak “Asgari ücretle çalışan bir aile çocuğunu, bırakın şehir dışında, şehir içinde bile okutma şansı neredeyse kalmadı. Kitap, defter, kalem, barınma ve gıda masraflarını üst üste koyduğumuzda şehir dışındaki bir öğrenci asgari ücretle bile eğitim hayatına devam edemez. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Ça-vuşoğlu’nu tebrik ederim. Kalkınmanın en başında gelen unsurlardan birisi iyi e-ğitim almış bireylerdir. Eğitime sağladığı bu katkıdan dolayı kendilerine çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası