• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097

KIŞLIKLAR HAZIRLANIYOR

07/09/2024

KIŞLIKLAR HAZIRLANIYOR

    Çivril’de ev hanımları sıcak havaların devam ettiği bu günlerde kışlık yiyeceklerin hazırlanması için mesai harcıyor. Fabrikasyon ürünleri tercih etmek yerine kendi kış hazırlıklarını yapmayı tercih eden kadınlar, kışlık yiyeceklerini hazırlamaya başladı. Salça, kahvaltılık sos, tarhana, biber, domates, patlıcan kurutması gibi hazırlıklar için kolları sıvayan ev kadınları bahçeleri adeta kırmızıya boyadı.

    Kışa hazırlık yapan Canan Özen, bu aylarda kış için hazırlıklara başladıklarını belirtti. Doğal ve katkısız olarak salça yapıp kış için sakladıklarını söyleyen Özen, Çivril’de genelde bu aylarda salçanın yanı sıra biber, patlıcan, domates gibi kurutmalık yiyecekler ve tarhana hazırlandığını söyledi.

    Kırmızı biber ve domatesleri karıştırarak yaptıkları salçayı güneşte beklettikleri ifade eden Özen, “İmkanı olan arkadaşlar ev ekonomisine katkı için de salça yapıp satıyor. Çivril’de yapılan ev salçaları fabrikasyon salçalardan daha sağlıklı ve doğal. Vatandaşların salçalarını tanıdığı bildiği kişilerden organik olarak almalarını tavsiye ederim” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası