• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097

ÇİVRİL BALIĞA DOYACAK

07/09/2024

ÇİVRİL BALIĞA DOYACAK

    Ülke genelinde sürdürülen balık avı yasağı 1 Eylūl’de sona erdi. Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte balıkçılar ‘Vira bismillah’ diyerek sezonu açtı.

    Yaklaşık dört buçuk ay süren balık avı yasağında tekneler liman ve barınaklara çekilmişti. Ağ onarımı ve tekne bakımı gibi işlemlerin ardından yeniden denize açılmanın heyecanıyla birlikte tekneler mavi sularla buluştu.

    Balık avı yasağının sona ermesinden sonra ilçemiz Çivril’de de balık satan esnaflar tezgahlarını doldurdu. Çivril’in en eski balık satıcılarından birisi olan Özen Balıkçık’ın tezgahlarındaki balıklar da vatandaşların beğenisine sunuldu. İşletme sahibi Hüseyin Özen yaklaşık 5 aydır bu kadar balık çeşidinin Çivril’e gelmediğinin altını çizerek, “Tezgahımızda Sardalya, Hamsi, Palamut,  Çupra, Levrek, Kefal, Mezgit, Tavuk Balığı, Barbun  gibi bir çok çeşidin yanı sıra Işıklı Gölünden yakalanan Kadife, Dişli, Sazan gibi yerel balıklarımız da bulunuyor. Tüm vatandaşlarımızı haftanın 7 günü açık olan taptaze balıklarımızı görmek için tezgahımıza bekleriz” dedi.

    1 Eylül 2024'te başlayan balık avı sezounu 15 Nisan 2025 tarihinde son bulacak.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası