• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.870034.0057
Euro37.641937.7928

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN TARIM İŞÇİLERİNE SAĞLIK TARAMASI

24/07/2024

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN TARIM İŞÇİLERİNE SAĞLIK TARAMASI

    Her yıl Şanlıurfa, Kilis ve Adana’dan Çivril’e gelen mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden Çivril Sağlık Müdürlüğü Ekipleri kadın ve çocuklara önleyici sağlık taraması yaparak bilgilendirme yaptı.

    Yaklaşık 100 kişinin yaşadığı bölgede sağlık taraması yapan ekipler özellikle kadın ve çocuklara sağlık ve temizlik konusunda bilgilendirme yaptı. Çalışmada kadınlara akraba evliliği ve gebelikte beslenme ile ilgili konularda detaylı bilgilendirme yapılırken çocukları sıcaktan koruma yöntemlerini gösteren broşürler verildi. Yapılan çalışma ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede “Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Yamanlar mahallesinde bulunan mevsimsel tarım işçilerine hijyen, çevre temizliği, akraba evliliğinin sakıncaları, gebelikte beslenme, KKKA ve aşırı sıcaktan korunmanın önemi konularında eğitim verilip broşür dağıtıldı” ifadelerine yer verildi.

    Bilgilendirme ve öğretici çalışmaların tarım sezonu sonuna kadar düzenli aralıklarla devam edeceği bildirilirken ilçenin farklı noktalarındaki mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları alanlarda düzenli şekilde ziyaret edileceği ifade edildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası