• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038

ÇİVRİL’Lİ MEHMET KEMAL GÜLLÜ PROFESÖR OLDU

27/01/2021

ÇİVRİL’Lİ MEHMET KEMAL GÜLLÜ PROFESÖR OLDU

Çivrilli Mehmet Kemal Güllü aldığı Prof unvanı ile İzmir Bakırçay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı olarak çalışmaya başladı.
1980 Çivril doğumlu olan Mehmet Kemal Güllü, emekli öğretmenler Adem ve merhum Meral Güllü’nün iki çocuğundan büyük olanı.
DAĞLARDA HAYVAN GÜTTÜ
Çocukluğunu Çivril Yukarı Mahallede oyun oynayarak geçirdiğini kaydeden Prof.Dr.Mehmet Kemal Güllü; “Çocukluğum Yukarı Mahalle’de boş tarlalarda futbol sahaları kurarak, geç saatlere kadar oyunlar oynayarak, bisiklet üstünde ilçenin her yerini gezerek geçti. Küçük yaşıma rağmen, ailemden ayrı kalmayı göze alıp yaz dönemlerini Babamın köyü Belence’de geçirmekten büyük keyif duyardım. Babaannem evimizin büyükbaş hayvanlarını sabahın erken saatlerinde sürüye katıp heybeyi omzuma asar, arkadaşlarımla dağların güzellikleri içinde geçen uzun bir yolculuk sonrasında oyunlar oynayarak hay-vanları güder ve hava karardığında evimize geri dönerdik. O dönemde çok şanslıyım ki ilçedeki arkadaşlarımın birçoğunun yaşayamadığı güzellikleri tatma fırsatı buldum. Özetle, renkli bir çocukluk dönemi geçirdim.”ifadelerini kullandı.
DOKTOR UNVANI ALDI
İlkokul ve ortaokulu Çivril’de tamamlayan Güllü lise için Afyon’da gitse de okulun son döneminde Çivril’e dönerek eğitimini burada tamamladı. Girdiği Üniversite sınavı sonucu 1997 yılında Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Güllü, 2001 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası bölümünde yüksek lisans hakkı kazandığını söyleyen Güllü, “bir yandan öğrenimimi sürdürürken diğer yandan Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nda Matematik dersleri vererek ilk iş deneyimimi yaşadım. 2002 yılı başında, mezun olduğum Bölümümde araştırma görevlisi olarak göreve başladım. Aynı zamanda Bölümde yürütülmekte olan bir TÜBİTAK araştırma projesi kapsamında araştırma faaliyetlerinde bulunarak yüksek lisans tezimi 2003 yılında bu proje konusunda tamamladım. 2003 yılında aynı Bölümde doktora öğrenimi hakkı kazandım ve doktora öğrenimim boyunca başka bir TÜBİTAK projesi kapsamında araştırma faaliyetlerinde bulundum. Doktora tezime proje dolayısıyla ders döneminde başlama fırsatını yakalamış olmamdan dolayı 2006 yılında tezimi savunup doktor unvanını aldım.”dedi.
PROFESÖR KADROSUNA ATANDI
2006 yılında bölümünde açılan yardımcı doçent kadrosu ile öğretim üyeliği görevine başlayan ve 2014 yılına kadar bu görevini devam ettirdiğini kaydeden Güllü, “Bu süre zarfında çok sayıda kamu ve özel sektör araştırma projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldım. Bunun yanında, bilimsel eserlerimle hazır hale geldiğimi düşündüğümde Doçentlik başvurusunda bulundum ve 2013 yılında Üniversiteler Arası Kurul’dan Doçent ünvanını aldım. Akabinde 2014 yılında aynı Bölümde Doçent kadrosuna atanarak akademik ve özel sektör faaliyetlerime devam ettim. 2018 yılında Profesörlük şartlarını sağlar hale geldim ve aynı bölümde 2020 Haziran ayında Profesör kadrosuna atandım.”dedi.
BÖLÜM BAŞKANI OLDU
Doğup ve büyüdüğü Ege Kültürü içinde yaşama isteği ve yeni yapılanmakta olan bir üniversiteye birikimlerini aktarmanın zamanı geldiğini düşünerek akademik yaşamında değişikliğe gittiğini ifade eden Güllü; “yaklaşık 19 yıl görev yapmış olduğum Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’ne 2020 Ağustos ayında veda ederek, İzmir Bakırçay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ndeki öğretim üyesi görevine Profesör olarak başladım. Halen bu bölümde öğretim üyesi olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerime devam etmekteyim. Aynı zamanda şu an Bölüm Başkanlığı görevini de yürütmekteyim.”dedi.

20’NİN ÜZERİNDE PROJEDE GÖREV ALDI
Akademik ve İdari faaliyetlerinin yanı sıra özel sektörde de deneyimlerinin olduğunu kaydeden Güllü; “Bu süreçte TÜBİTAK bilimsel araştırma projelerinde proje yürütücüsü ve araştırmacı; TÜBİTAK TEYDEB projelerinde şirket çalışanı ve danışman; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı SANTEZ projelerinde yürütücü ve araştırmacı görevlerinde olmak üzere 20’nin üzerinde projede görev aldım. 2’si doktora olmak üzere 10 lisansüstü mezun öğrenciye danışmanlık yaptım. Biri tescillenmiş, diğeri tescil aşamasında patentlerim ve basılmış kitaplarım bulunmaktadır. Bunun yanında, uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış otuza yakın makalem, doksana yakın uluslararası ve ulusal bildiri yayınım bulunmaktadır. Sinyal işleme, görüntü işleme, biyomedikal sinyal işleme, makine öğrenmesi, derin öğrenme, bilgisayarla görü ve uzaktan algılama gibi teknik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürerek bilime katkılarımı sağlamaya çalışmaktayım.”dedi.
Çivrilli Prof. Dr. Mehmet Kemal Güllü, evli ve biri 10 diğeri 4 yaşında olmak üzere iki çocuk babası.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası